KICKSTAD VOOR
DE STAD

We zijn trots op wat we mogen doen voor onze opdrachtgevers. Van een kortlopende interventie tot een langdurige interim betrokkenheid. De impact op de stad is waar het om gaat.

Ontwikkeling Hembrugterrein

Kickstad adviseert de ontwikkelcombinatie Hembrug Zaandam B.V. bij het uitdenken en uitvoeren van de participatie- en communicatiestrategie ten behoeve van de planvorming voor de ontwikkeling van het Hembrugterrein in Zaandam.

Herontwikkeling Centrale Gelderland

Van hermetisch afgesloten terrein met kolencentrale naar een toegankelijk groen industrieterrein waar de energietransitie letterlijk vorm krijgt. Dat is wat we beogen met de herontwikkeling van het Centrale Gelderland terrein in Nijmegen.

Gebiedsvisie Nieuw Boekhorst

Op de plaats waar van de 13e tot 18e eeuw kasteel Boekhorst stond, wordt nu de nieuwste woonwijk van Voorhout gepland. Kickstad verzorgt de participatie en communicatie.

Gebiedsvisie Sortie 16

Van een oude zandafgraving met verwaarloosd productiebos, naar een duurzame natuurinclusieve woonwijk met 150 tot 200 betaalbare woningen. Kickstad leidt het opstellen van de gebiedsvisie voor deze ontwikkeling.

Perspectief Oostflank Metropoolregio Amsterdam

Het Rijk, de provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Amsterdam werken samen om de ambitie op het gebied van woningbouw, bereikbaarheid en ecologie in de Noordelijke Randstad vorm te geven. Kickstad is betrokken bij de actualisatie van de visie en afspraken uit 2013.

Participatie in ZOHO Rotterdam

ZOHO is een Rotterdamse wijk waar creativiteit door de straten, mensen en gebouwen stroomt. Kickstad begeleidt de komende jaren de participatie en community building voor de doorontwikkeling van ZOHO tot echte stadswijk.

Gebiedsagenda Stationsgebied Leiden

De gebiedsagenda is een uniek product, speciaal in het leven geroepen om invulling te geven aan de belofte van de verrijking van het Stedenbouwkundig plan voor het Stationsgebied uit 2012.

Toekomst Unileverterrein Vlaardingen

Unilever verlaat haar campus in Vlaardingen na meer dan 60 jaar. Deze top locatie aan de Nieuwe Maas transformeert in een bruisend woon- en werkgebied. Wij geven vorm aan de participatie voor deze prachtige gebiedsontwikkeling.

Gebiedsvisie Schipholweg

De Schipholweg in Leiden verandert van een monofunctioneel jaren ’90 kantorengebied in een duurzame plek om te wonen en werken, met een gebiedsvisie als instrument voor transformatie.

Stationsgebied leiden

Stationsgebied Leiden

Het Stationsgebied van Leiden verandert van een gebied waar je zo snel mogelijk weg wilt, in een levendige en duurzame verbinding tussen de historische binnenstad en het Leiden Bio Science Park.

Toekomstvisie Nieuwe Haagdijk Breda

Toekomstvisie (Nieuwe) Haagdijk Breda

Stel een ruimtelijk economische visie op voor de toekomst van de Haagdijken in Breda. In opdracht van ondernemers en gemeente, met brede participatie, in twee maanden tijd. Een uitdaging, die we met twee handen aanpakten!  

Daktuin

Duurzaamste Kilometer van Nederland

Het Stationsgebied van Leiden en de Schipholweg zijn in 2025 de Duurzaamste Kilometer van Nederland. Kickstad bouwt de coalitie voor bottom-up versnelling van de verduurzaming.

DE STAD
LEEFT
LEEF
DE STAD

Centrumvisie Teylingen

Hoe zorg je voor een integrale Centrumvisie voor de gemeente Teylingen, en hoe zorg je voor energie voor de uitvoering? Door de juiste voorbereiding met de kernen, college en raad. En door de juiste vraag aan de markt te stellen. Daarmee hielp Kickstad.

Festival leiden

De Buurt Leiden

De Buurt is in de zomer van 2016 drie maanden lang de hotspot van Leiden. Direct naast het Centraal Station verrijst een 5.000 m2 grote container-buurt met sport, theater, feesten, restaurants en een stadsstrand. Kickstad maakte De Buurt mogelijk namens de Gemeente Leiden.

culemborg parijsch

Parijsch Culemborg

Parijsch is de nieuwe woonwijk in Culemborg; een wijk van avontuur. Kickstad was de spin in het web namens de grondeigenaar tussen aannemer, ontwikkelaar en koper.

GROOTS
DENKEN
KLEIN
BEGINNEN

Opening Bincklab

BinckLab Den Haag

BinckLab onderzocht hoe de gebruikers en ondernemers van de Binckhorst in Den Haag een prominente kavel tijdelijk ingevuld wilden zien.

Visie Leefbaarheid Zwartewaal 2030

Met de leefbaarheidsvisie kregen de inwoners van Zwartewaal de gelegenheid om opgaven te agenderen en samen te werken aan de toekomst van het dorp.

Culemborg Parijsch

De Kathedraal

De Kathedraal is de koosnaam voor het bezoekerscentrum anex bouwkeet van de wijk Parijsch in Culemborg. Onder aanvoering van Kickstad en door gezamenlijke inspanning met aannemer, ontwikkelaar en grondeigenaar is dit unieke gebouw werkelijkheid geworden.

Perspectief Centrum Wijchen 2030

Gemeente, ondernemers, ontwerpers, burgers en overige belanghebbenden hebben in Wijchen de krachten gebundeld. Het resultaat is een ‘10-puntenplan’: het Gebiedsperspectief Centrum Wijchen 2030, dat is vastgesteld door de gemeenteraad.

Industrieel gebouw

De Gelderland Fabriek

De Gelderland Fabriek is een iconisch gebouw in Culemborg. Kickstad hielp namens de Gemeente Culemborg met de transformatie van een gekraakt pand met sloop-nominatie naar de hotspot van Gelderland.

Agniesebuurt

Aanpak buitenruimte Agniesebuurt Rotterdam

Rioolvervanging is de aanleiding voor de Gemeente Rotterdam om maatregelen te nemen op het gebied van klimaatadaptatie. Kickstad hielp om dit met bewoners en belanghebbende samen vorm te geven.

Artistimpressie voorplein

Chopinplein Culemborg

Revitalisatie van openbare ruimte en winkelvastgoed, toevoeging van corporatie woningen en een buurttuin in het winkelhart van Culemborg-Oost; het Chopinplein.

Nieuwsgierig geworden naar ons?
Dan horen we graag van je.