Nieuws

Kickstad op de Dutch Design Week

Kickstad kijkt uit naar de Dutch Design Week. We zijn te vinden op onze expositie: ‘Ontwerpende aanpak voor maatschappelijke transities’ in het Klokgebouw. Zien we jou op de DDW?

Van 21 tot 29 oktober 2023 staan we samen met Zeewaardig Service Design en de Gemeente Rotterdam in het Klokgebouw in Eindhoven met de expositie ‘Ontwerpende aanpak voor maatschappelijke transities’. We delen hier onze ervaringen en geleerde lessen van twee jaar ontwerpende aanpak voor de energietransitie in de wijk Reyeroord in Rotterdam-Zuid.

Expositie:
In het Klokgebouw exposeren we de interventie ‘Rode objecten’. Gedurende de afgelopen twee jaar stonden deze objecten op straat om de bewoners bewust te maken van de energietransitie. Tijdens de Dutch Design Week 2023 delen we graag de inzichten die ons team heeft verworven dankzij deze en andere interventies in Reyeroord. Deze inzichten zijn gebaseerd op impactmetingen gedurende het project. We hopen hiermee anderen te inspireren die zich bezighouden met ingrijpende transitiesvraagstukken in een wijk.

Seminar:
Als onderdeel van deze expositie organiseren we op donderdagmiddag 26 oktober van 12:00 – 17:00 uur ook een seminar en aansluitende borrel in het Microlab in Eindhoven. We nodigen je hier graag voor uit!

Meer informatie over het seminar en aanmelden? Klik hier.

Over het project
Reyeroord Aardgasvrij is een project van Zeewaardig Service DesignNoorderwind en Kickstad (met dank aan Personal Architecture) in opdracht van de Gemeente Rotterdam.