Nieuws

Dutch Design Week in volle gang

We staan deze week in het Klokgebouw op de Dutch Design Week in Eindhoven. We spreken allerlei ambtenaren, bewoners, bedrijven actief in de energietransitie en daarbuiten over de complexiteit van transities en de kracht van ontwerp.

Nederland staat voor grote veranderingen, van de overgang naar schone energie tot de strijd tegen klimaatverandering. Maar hoe zorgen we ervoor dat iedereen betrokken is en begrijpt wat er gebeurt? Kickstad fungeert als een verbindende partij in dit soort transitie-opgave tussen bewoners, markt en overheid. Een ontwerpende, creatieve blik is daarbij essentieel: groots denken en klein beginnen. We zijn dan ook trots dat we op de Dutch Design Week staan samen met partners Zeewaardig Service Design en de Gemeente Rotterdam. We laten vier lessen zien op basis van onze ervaring bij het aardgasvrij maken van Reyeroord.

In het Klokgebouw tonen we de interventie ‘Rode objecten’. Gedurende de afgelopen twee jaar stonden deze objecten op straat om de bewoners bewust te maken van de energietransitie.. We delen de inzichten die ons team heeft verworven dankzij deze en andere interventies in Reyeroord. Deze inzichten zijn gebaseerd op impactmetingen gedurende het project. We hopen hiermee anderen te inspireren die zich bezighouden met ingrijpende transitiesvraagstukken in een wijk.

Tot ziens in Eindhoven. Meer weten over dit project? Lees dan onze case.