Nieuws

Buurtaanpak van Wibautplein naar WIJpark

In Nederland is een groot tekort aan woningen. Het (her)ontwikkelen van de bestaande ruimte in de stad is daarom erg belangrijk. Ook in Schiedam is dat het geval. De gemeente heeft daarom vorig jaar aan meerdere marktpartijen gevraagd om een toekomstplan te maken voor het Dr. Wibautplein, in de wijk Nieuwland. Kickstad deed samen met BEMOG Projectontwikkeling, ECHO Urban Design en KOW Architecten mee aan de prijsvraag. We gingen direct op zoek naar het DNA van deze plek en de kansen voor de toekomst.

Ons plan werd uiteindelijk als beste beoordeeld. Nu starten we met de ontwikkeling. Samen met de buurt bouwen we aan een unieke plek waar alle huidige kwaliteiten en functies in terugkomen. Waar ruimte en rust, sport en spel, kinderen en ouderen, bewoners en gasten, tuinders en levensgenieters allemaal samenkomen. Waar de woningen te gast zijn in een nieuw en bruisend park: het WIJpark.

Kickstad is het aanspreekpunt voor de omgeving en organiseert het participatieproces. Wil je meedenken over de toekomst van het Wibautplein? Aanmelden kan via de website.

Word jij warm van dit soort opdrachten? Heb je een overtuigende visie op participatie en ervaring hiermee binnen gebiedsontwikkeling? Zie onze vacature Strategisch Adviseur Participatie.