Nieuws

Kickstad start als ontwikkelmanager voor het Arenapark in Hilversum

Arenapark in Hilversum is een redelijk doorsnee kantorenpark. Maar wel een met een aantal heel bijzondere gebruikers. Zo heeft NIKE hier zijn EMEA hoofdkantoor. Heeft het ROC van Amsterdam er een grote vestiging. En ligt de olympische atletiekbaan van 1918 midden op het park. Samen met NIKE en de andere eigenaren en gebruikers, heeft de gemeente Hilversum de ambitie om het Arenapark te transformeren naar een campus voor werken, wonen, onderwijs en sport. Een mixed-use gebiedsontwikkeling, met internationale allure. 

De komende jaren moeten op het Arenapark een internationale school, een nieuw gemeentelijk zwembad en een sport / atletiekhal verrijzen. Naast nieuwe woningen komt er ook meer ruimte voor werk en onderwijs. Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken is Wout gestart als ontwikkelmanager voor het Arenapark. Onder zijn leiding wordt een stedenbouwkundig plan gemaakt, wordt de ontwikkelstrategie opgesteld en worden met grondeigenaren overeenkomsten gesloten.

Ondernemers, eigenaren en bewoners in het gebied zijn goed verenigd. Dat maakt dat planvorming heel goed met hen kan plaatsvinden. Samen stellen we de komende maanden scenario’s op voor het stedenbouwkundig plan. Om zo een beter plan te maken en te zorgen dat de gemeenteraad van Hilversum begin 2022 een afgewogen besluit kan nemen.