Wout van der Heijden

Innovator & procesmanager - chef HR & organisatieontwikkeling 06 811 69 055

Over mij

Ik ben een gedreven procesmanager en innovator, met ruime ervaring in projecten in stedelijke context. Denk hierbij aan woningbouw, binnenstedelijke herstructurering, stationsgebieden en winkelcentra. Een zorgvuldig proces en open en transparante participatie, gaan bij mij hand in hand met de inhoudelijke opgaven van deze tijd. Energie- en mobiliteitstransitie, klimaatadaptatie. Maar ook een meer inclusieve, gezonde en gelukkige samenleving. Resultaat hierin realiseer ik met teams vanuit Kickstad of mijn opdrachtgevers. In kleine en grote projecten. In tijdelijke en permanente ingrepen. Met lokale en landelijke impact.

Intern ben ik Chef HR & organisatieontwikkeling, verantwoordelijk voor het welzijn van Kickstad’s grootse asset: onze mensen. Continue persoonlijke ontwikkeling, evaluaties en kennisdeling. En ook de professionalisering van onze arbeidsvoorwaarden en de steeds verdere doorvoering van zelfsturing. Daar zorg ik voor!

de Kick

Gebiedsontwikkeling – mijn vak – is blijvend veranderd. Ik geloof dat bottom-up initiatieven een stad rijker maken. Dat goede participatie er voor zorgt dat mensen oprecht betrokken zijn en projecten beter worden. En dat de uitdagingen die op ons afkomen vanuit bijvoorbeeld de energie transitie en slimme mobiliteit, een enorme kans én noodzakelijkheid zijn voor nieuwe gebieden. Als ondernemende professional haal ik daar mijn kick uit!

Mijn Cases

District U Vlaardingen

Unilever verliet in 2020 haar campus in Vlaardingen na meer dan 60 jaar. Deze toplocatie aan de Nieuwe Maas transformeert in een bruisend woon- en werkgebied: District U. Wij geven vorm aan de participatie voor deze prachtige gebiedsontwikkeling.

Gebiedsagenda Stationsgebied Leiden

De gebiedsagenda is een uniek product, speciaal in het leven geroepen om invulling te geven aan de belofte van de verrijking van het Stedenbouwkundig plan voor het Stationsgebied uit 2012.

Stationsgebied leiden

Stationsgebied Leiden

Het Stationsgebied van Leiden verandert van een gebied waar je zo snel mogelijk weg wilt, in een levendige en duurzame verbinding tussen de historische binnenstad en het Leiden Bio Science Park.

Gebiedsvisie Schipholweg

De Schipholweg in Leiden verandert van een monofunctioneel jaren ’90 kantorengebied in een duurzame plek om te wonen en werken, met een gebiedsvisie als instrument voor transformatie.

Toekomstvisie Nieuwe Haagdijk Breda

Toekomstvisie (Nieuwe) Haagdijk Breda

Stel een ruimtelijk economische visie op voor de toekomst van de Haagdijken in Breda. In opdracht van ondernemers en gemeente, met brede participatie, in twee maanden tijd. Een uitdaging, die we met twee handen aanpakten!  

Daktuin

Duurzaamste Kilometer van Nederland

Het Stationsgebied van Leiden en de Schipholweg zijn in 2025 de Duurzaamste Kilometer van Nederland. Kickstad bouwt de coalitie voor bottom-up versnelling van de verduurzaming.