Vince de Jong

Programmamaker & projectmanager - chef identiteit & marketing 06 388 96 922

Over mij

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de dynamiek van de stad. Voor mij als stadssocioloog is de impact van wereldwijde migratie naar- en clustering van mensen in steden de belangrijkste onderzoeksvraag van deze tijd. Het adviseren in, en meewerken aan de creatie van duurzame, inclusieve en toekomstbestendige steden is zowel mijn grootste passie als mijn huidige functie bij Kickstad.

Als chef identiteit en marketing ben ik intern verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitdragen van het Kickstad DNA. Continu bezig om via de website, events en andere middelen onze missie en belangrijkste activiteit uit te dragen, namelijk: het ontwikkelen van duurzame en toekomstbestendige steden!

de Kick

Vanuit een multidisciplinaire achtergrond als programmamaker (o.a. Pakhuis de Zwijger) en projectmanager (o.a. Stationsgebied Leiden) ben ik elke dag bezig met de totstandkoming van de juiste verbindingen in gebiedsontwikkelingen. Het verbreden en verbinden van het ruimtelijke speelveld, het blijvend experimenteren met ruimtelijke praktijken en het continu onderzoeken van de dynamiek van de stad en haar gebruikers Рdaar haal ik mijn kick uit!

Mijn Cases

Gebiedsagenda Stationsgebied Leiden

De gebiedsagenda is een uniek product, speciaal in het leven geroepen om invulling te geven aan de belofte van de verrijking van het Stedenbouwkundig plan voor het Stationsgebied uit 2012.

Onderzoek: Ecosystemen van werk in de stad

De publicatie ‘Ecoystemen van Werk in de stad’ laat aan de hand van 20 praktijkvoorbeelden zien hoe het wel degelijk mogelijk is om betaalbare ruimte voor werk in de stad te behouden, uit te breiden en te ontwikkelen.

Gebiedsvisie Stationsgebied Leiden

Wat is de toekomst van het Leidse stationsgebied? Daar geeft de gebiedsvisie antwoord op. Kickstad organiseerde en begeleidde in opdracht van de gemeente Leiden het participatietraject voor de totstandkoming van de gebiedsvisie.