Jip Pijs

Junior adviseur duurzame stadsontwikkeling 06 304 163 25

Over mij

Ik ben een strategische creatieveling met wortels in de architectuur. Ik draag graag bij aan het verkennen van mogelijkheden voor onze toekomstige leefomgeving, te beginnen bij het dagelijkse stadsleven van vandaag en de plekken om ons heen. In mijn werk combineer ik mijn kennis over de gebouwde omgeving met mijn ondernemende karakter. Ik schakel van nature graag tussen onderzoek en theorie en de praktijk. Zo kan ik resultaatgericht te werk zonder de strategische doelen uit het oog te verliezen.

de Kick

Iedereen die aan de stad werkt, streeft ernaar om de leefomgeving mooier, duurzamer of eerlijker te maken. Een goede plek voor iedereen. Maar wat betekent “goed” precies? Hoe maak je dit soort abstracte begrippen concreet én benaderbaar voor iedereen? En hoe omarmen we daarbij de diversiteit aan denkbeelden en mensen om ons heen?

Mijn ontwerpachtergrond helpt mij gedurende het proces bij het tastbaar maken van toekomstdromen uit de buurt – in vergaderingen of beleidsstukken – om zo op gelijke voet met elkaar het gesprek te kunnen voeren. Ik krijg er een kick uit om abstracte idealen te vertalen naar handelingsperspectief en tastbare verandering in de wijk.