Over ons

Kickstad heeft een missie: samen steden duurzaam ontwikkelen. En de kick dat zijn wij, de mensen van Kickstad. Onze manier van werken, de producten en diensten zijn daar een afgeleide van. Waar we energie voor hebben, werken we aan. We geloven in samenwerking zonder traditionele hiërarchie. In plaats daarvan heeft iedereen de vrijheid om zijn of haar eigen rol te bepalen binnen Kickstad en in teams te werken aan zelf gestelde doelen. De salarissen zijn transparant voor iedereen. Op die manier zijn wij maximaal gemotiveerd voor oplossingen in de stad!

Wout van der Heijden

Innovatie & participatie in duurzame stadsontwikkeling 06 811 69 055

Esther Nouws

Participatie & procesmanagement in duurzame stadsontwikkeling 0639147003

Vince de Jong

Junior adviseur duurzame stadsontwikkeling 0638896922

VACATURE

(Senior) adviseur duurzame stadsontwikkeling 06 123 456 78

Vacatures

De stad is een wereld in ontwikkeling. Hoe houden we het leefbaar, gezond en prettig in een omgeving waarin mobiliteit en energietransitie vragen om antwoorden en de verstedelijking toeneemt? Hoe kunnen we door samenwerken en nieuwe technologie werken aan slimme oplossingen?

Kickstad heeft een missie: samen steden duurzaam ontwikkelen. En de kick dat zijn wij, de mensen van Kickstad. Onze manier van werken, de producten en diensten zijn daar een afgeleide van. Waar we energie voor hebben, werken we aan. En daar ga jij aan bijdragen.

Wat ga je doen?

Als (senior) adviseur duurzame stadsontwikkeling bij Kickstad ben je verantwoordelijk voor uitvoering van je eigen projecten. Zo ben je bijvoorbeeld projectleider van een visie-traject voor een grote gemeente, of je bent de verantwoordelijke voor het participatietraject in een gebiedsontwikkeling. Maar dat kan ook de rol zijn van projectleider van een duurzame vastgoedontwikkeling.

Samen met een team – vanuit Kickstad of de opdrachtgever – pak je grote projecten of programma’s aan op interim- of adviesbasis. Je geeft leiding aan projectteams en projectorganisaties en zet hier de koers uit.

Ook binnen Kickstad is je impact en rol groot. We denken groots, maar beginnen klein. Je wordt onderdeel van een klein en snel groeiend team. Dat betekent dat je meebouwt aan de groei van Kickstad door productontwikkeling, naamsbekendheid en de organisatie.

Jij brengt mee

 • Minimaal 6 jaar werkervaring, opgedaan bij bijvoorbeeld een adviesbureau of als zzp-er. Hierdoor heb je een sterk trackrecord in projecten in gebieds- en/of stadsontwikkeling.
 • Kennis van / ervaring met energietransitie, mobiliteit of smart city.
 • Ervaring met omgevingsmanagement, participatietrajecten of communitymanagement.
 • Ervaring als procesmanager, projectleider of adviseur in een maatschappelijke en bestuurlijke context.
 • Ervaring met zelfstandige acquisitie, waarvoor je jouw brede netwerk effectief inzet.
 • WO werk- en denkniveau.

En dit is waarom jij perfect past binnen Kickstad:

 • Je hebt passie voor duurzame stadsontwikkeling en voor de grote opgaven van deze tijd, bv. de energietransitie.
 • Energie! ‘Kan niet’ bestaat niet voor jou. Ook niet in je persoonlijke ontwikkeling. Je experimenteert, blijft jezelf uitdagen en groeit door.
 • Je hebt de wil om oprecht te luisteren en de vaardigheid om iets te doen met wat je hoort. Binnen Kickstad, in onze projecten en naar stakeholders.
 • Met jouw ondernemende geest breng je ook Kickstad verder. We zijn een start-up. Zelfstandig werken en eigen initiatief zijn een vereiste om van jouw ideeën concrete producten en diensten te maken.

Wij bieden jou:

 • Een marktconform salaris op basis van je ervaring en netwerk, binnen een contract tussen 3 en 5 dagen / week.
 • (Op termijn) participeren in Kickstad is een mogelijkheid.
 • Een mobiliteitsabonnement voor alle soorten duurzaam vervoer. Een elektrische leaseauto is bespreekbaar.
 • Meebouwen aan een snel groeiende start-up. Hierdoor heb je veel vrijheid en word je uitgedaagd zelf bij te dragen.
 • Flexibiliteit in de rollen die je intern oppakt, en die passen bij jouw persoonlijke ontwikkeldoelen.
 • Een super inspirerende werkomgeving op de beste plekken van Nederland in Spaces.

Interesse?

Wil je meer weten over de rol als (senior) adviseur duurzame stadsontwikkeling bij Kickstad? Bel dan met Wout via 06 811 69 055. Mailen kan ook naar: wout@kickstad.nl.

Solliciteren?

We ontvangen je sollicitatie – in de vorm van een cv en een motivatie – graag uiterlijk 1 oktober 2019 via wout@kickstad.nl.

Over de functie

Kickstad heeft de overtuiging dat Start-up denken helpt om de grote opgaven van deze tijd aan te pakken: gasloze wijken, klimaatadaptatie en nieuwe vormen van mobiliteit. Lean Startup, Scrum, Agile, jij kent de termen als geen ander en wil graag onderzoek doen naar de potentie van deze technieken in Duurzame Stadsontwikkeling.

Wat verwachten we van jou?

Je interesse in Start-up denken en Duurzame Stadsontwikkeling breng je samen in je scriptie. Je onderzoek is wetenschappelijk sterk en levert praktische handvatten op voor toekomstige producten van Kickstad. Naast het bestuderen van literatuur ga je daarom veel op pad naar onze opdrachtgevers voor input en feedback.

Kickstad is zelf ook een start-up. Zelfstandig werken, initiatief en een ondernemende geest zijn vereisten.

Wij bieden

 • Je doet je onderzoek binnen een snel groeiende start-up, hierdoor heb je veel vrijheid en wordt je uitgedaagd zelf bij te dragen. We begeleiden je op hoog niveau met veel ervaring in Duurzame Stadsontwikkeling en het opzetten en ontwikkelen van startups, agile werken
  en scrum.
 • Je bepaalt in overleg met het team zelf je werktijden, en de overige rollen die je intern oppakt. Stagevergoeding in overleg.
 • Je werkt in een super inspirerende werkomgeving op de beste plekken van Nederland in Spaces.

Jij brengt mee

 • Een relevante universitaire opleiding met excellente resultaten tot nu toe.
 • Passie voor duurzame stadsontwikkeling en de grote opgaven van deze tijd en een fascinatie voor Start-up denken en de bijbehorende energie.
 • Een open houding naar mensen, de wil om oprecht te luisteren en de vaardigheid om iets te doen met wat je hoort.

LEUK DAT JE GEïNTERESSEERD BENT!

Neem contact op met Wout van der Heijden
via wout@kickstad.nl of 0681169055
of vul onderstaand formulier in.