Nieuws

Grote opkomst bij participatie bijeenkomst op het Wibautplein

Afgelopen maandag vond de kick-off bijeenkomst ‘Van Wibautplein naar Wijpark’ plaats. Meer dan 100 buurtbewoners en andere geïnteresseerden dachten mee over de toekomst van het Dr. Wibautplein in Schiedam. Op verschillende plekken werden mensen geprikkeld om in gesprek te gaan en hun dromen en zorgen voor de toekomst op te schrijven.

Wethouder Antoinette Laan, BEMOG directeur Daco Bokx en wijkregisseur Darius Spencer openden het evenement met de onthulling van een informatiebord.

Het Wibautplein in Schiedam krijgt de komende jaren een totaal nieuwe inrichting. Ongeveer 140 woningen worden de komende jaren toegevoegd door projectontwikkelaar BEMOG, met veel ruimte voor openbaar groen en een prachtig park. Hun toekomstvisie, genaamd ‘Wijpark’, werd in januari 2021 door de gemeente als beste beoordeeld. Na een aantal digitale gesprekken en presentaties voor de zomervakantie ging het projectteam dat werkt aan de herontwikkeling vandaag fysiek met de buurt in gesprek.

Met name de thema’s wonen, mobiliteit en openbare ruimte stonden centraal. Op grote participatieposters konden mensen stickers plakken bij hun voorkeuren. Hoe ziet uw ideale woning eruit? Wat voor sport- en speelactiviteiten moeten er komen? Mede door een heerlijk zonnetje, aantrekkelijk decor en de aanwezigheid van een hapje, drankje en diverse kinderactiviteiten, was het evenement een groot succes.

Uiteindelijk produceerden meer dan 100 buurtbewoners, geïnteresseerde kopers, kinderen en andere belangstellenden een enorme berg aan waardevolle inzichten. Tijdens de verdere ontwikkelingen richting realisatie van het Wijpark worden zij intensief betrokken om de omgeving en woningen het beste aan te sluiten op hun wensen. Inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen kan via www.woneninwijpark.nl.

Fotograaf: Jan van der Ploeg